ALL OF THE ABOVE
Dette er en side hvor jeg ønsker og dele mitt hjerte får Jesus, med dere
torsdag, mai 05, 2005
Bibelen ingen vandre historie
Jeg tenkte på ett bildet i dag, jeg har katt, og i dag tidlig så tok jeg pus inn på rommet og etter en stund la han seg til rette og begynte og vaske seg. Så kom jeg plutselig på når jeg var liten så lærte jeg at katter slikker seg på poten og gneger seg i ansikte med den våte poten.Det er ganske morsom og se på når han gjør det. Kansje det bare er meg da:).. Men jeg kom på at alle blir fortalt det når de er barn en gang enten på skolen eller av foreldre.
Den historien om at katter vasker seg i ansiktet blir aldri overfrevet eller fortalt feil. For eks, "Katter de går inn på badet og gneger poten inn med såpe og vasker seg under armene,( eller forbeina), så skrur han på springen og skyller såpen vakk og etter på tørker seg med ett katte håndkle". Det er ingen som har fortalt det slik til ett barn, med mindre det er en spøk.
Det var da det plutselig slo meg at grunnen til at historien blir fortalt helt korrekt er at de erfarer at det er sant.
Det samme gjelder bibelen, alt som står i bibelen er ikke noe gammel historie om en Gud som masse folk har skrevet ned om for det var en litt ensom og kjedelig tid for de var verken internett eller tv eller cd spiller.
Det var mennesker som erfarte at Gud skaperen av himmelen og jorden var med de som kalte på Ham. Og de erfarte at Han virkelig var det og.
Når jeg leser i bibelen kan jeg finne de samme erfaringene som de hadde med Gud og de løftene Han gav dem, i mitt eget liv sammen med Gud. Derfor blir ikke bibelen for meg en gammel bok om historier ,om va folk bedreiv tiden med på den tiden.
Jeg for først lese om katten at den vasker seg i ansikte og etter på erfarer jeg det. Med og søke og se det selv. Noen er så heldig og vokse opp med katt og erfarer at katter vasker seg i ansikte før noen sier det først :)

Åp 3:20
Se, jeg står for døren og banker. Om noen hører min røst og åpner døren, da vil jeg gå inn til ham og holde måltid, jeg med ham og han med meg.


posted by Trond Westby @ 4:45 p.m.  
2 Comments:
  • At 12:33 a.m., Blogger Henriette said…

    utrolig bra Trond! Ett flott bilde på Bibelen det er, og så var det bilde av noen helt utrolig skjønne kattunger... Eg ønske meg ein sånn men får ikkje av mor.. :( Bare fordi eg bor hjemma!

     
  • At 10:16 a.m., Blogger Thomas Wilhelmsen said…

    Det var sannheten som smalt i pannen altså!

    Dette er helt sant, og flere bare kunne fatte og begripe dette. Vi ser ofte ut til å tro og forvente at sannheten skal komme til OSS, sånn helt uten Widerøe. Nei..sannheten må erfares..sånn er det.

    Ellers registrere eg at "Zlatan" Westby e igang, nå som gresset gror..det e dårlige nyheter for meg, for då blir eg nødt te å ty te ulovligheter, som ikkje egne seg for en disippel..Ny nåde hver dag!

     
Legg inn en kommentar
<< Home
 
 
About Me

Name: Trond Westby
Home: Stavanger, Rogaland, Norway
About Me:
See my complete profile
Previous Post
Archives
GUDS ORD

Min sjel, lov Herren,glem ikke alle hans velgjerninger!Han tilgir all din skyld og leger all din sykdom.Han frir ditt liv fra graven og kroner deg med godhet og miskunn.Han fyller ditt liv med det som godt er,og gjør deg ung igjen som ørnen.

Gjengen og de
Andre linker
Powered by

15n41n1

BLOGGER