ALL OF THE ABOVE
Dette er en side hvor jeg ønsker og dele mitt hjerte får Jesus, med dere
tirsdag, februar 07, 2006
Sang skriving
Jeg har vert tom for ideer til en post i det siste. Men kjente når jeg var på jobb idag at jeg kunne skrive litt va sangskriving betyr for meg og va jeg tenker om det.
Jeg begynte min første reise som låtskriver ca 6 mnd etter jeg begynte og spille gitar som er 2,5 år siden.
Jeg husker ennå den første lovsangen jeg skreiv. Som heter "Takk og Pris". Det er litt flaut og se til bake på da. Men gøy og, for jeg ser veksten i både tekst og melodi. Jeg tror at Gud har lagt ned i hjerte mitt og skrive sanger som reflekterer han og som kan hjelpe andre og "connecta" til sin skaper og Herre. Det er selfølgelig tider hvor jeg har vert i tvil om at jeg skulle fortsette med det, for alle andre var så mye bedre en meg.
Min store hjelp ble ett viktig nettverk av andre låtskrivere som hadde gått en lengre vei en meg. Som vår kjære Thomas og Christian. De hjalp meg i og vokse, samtidig som jeg merket Gud gav meg ett puff i ny og ned.
Min første sang som jeg ble fornøyd med var en enkel sang som heter "Troner i all evighet" og ble skrevet sommeren 2004. etter jeg hadde vert på lederskolen. etterhvert som tiden gikk merket jeg at den største utfordringen var teksten. Og jeg skreiv en del sanger fremover men ble aldri noen sanger som hadde det fulle potensialet, men jeg lærte mye av og bare skrive.
April 2005 var vi på en konferanse i hillsong London hvor jeg fikk forbønn om låtskriving. Og en av talene som rørte meg mest var en tale av Darlene Zschech som talte om Immanuel, Gud med oss, som det står i jesaja. Gud er med oss her og nå pgr av korset. Noen mnd etter jeg kom hjem skrev jeg sangen "Immanuel", hvor jeg skrev litt sammen med Christian. Og den 18 des ble den første gang spilt på imi, og det var utrolig spesielt. Den sangen hadde formet meg over tid og ligget nært hjertet mitt og noen mnd senere spilte vi den med storteamet med øistein. Det var en ny epoke i låtskriver livet mitt. Og Gud gav meg innspirasjon til og skrive enda mer for Han. Jeg begynte rett etter jeg var ferdig med Immanuel, med en sang som heter "Veien du gikk" Det ble og en veldig enkel sang. Etter jeg hadde ett vers og ref, så vurderte jeg frem og til bake om den egentlig var noe bra. Det var og en sang som låg nært til hjertet mitt. Den handler om korset som jeg lenge har hatt lyst og skrive om.
Jeg klarte og syke meg opp til og vise den til Christian og så til Thomas. Begge ble veldig begeistret av den. Og tok det som ett bra tegn at jeg kunne vertfall fullføre den. Lite visste jeg hva Gud egentlig gjor med meg. En stund etter var jeg hos Christian en tur. hvor han sa at han måtte si meg noe. Så sa han: Jeg har vist " Veien du gikk" til Anders og han var veldig begeistet for den og vi har lyst og ha den på den nye impuls cden som skulle spilles inn under impuls.
Der og da kom tårene i øynene , og min første tanke var, helt ærlig, hvorfor meg Gud.
etterhvert innså jeg at Gud ønsket og vise mer av hvem han er og hva han gjor på korset. Og det ble min bønn over sangen. Og vers nr 2 ble ferdig nøyaktig en uke før innspillingen. Etter myyyye jobbing. Men jeg læret utrolig mye.
Når impuls helga kom og innspillingen skulle ta sted og sangen ble spillt, begynte jeg og skjellve. Det var en rar, men god følelse av at Gud fikk vise mer av seg selv.
Jeg har lært utrolig mye av Gud og nettverket rundt meg om skriving at det er overveldene.
Gud ønsker og vise seg gjennom sangene vi skriver. Som det står i bibelen så troner Han på vår lovsang. Og det er en fantastisk tanke. Det står så mange plasser i salmene om og synge en ny sang for Herren.
Og det er ett privilegieum og være en del av det Gud gjør for tiden.
Og takk til deg Thomas som har backet meg opp og hjulpet meg i denne veien som låtskriver. Du er selv en fantastisk låtskriver som har skrevet sanger som har fått betydning for meg og garantert mangen andre i dette langstrakte landet.
Til alle andre dere som har dette nært i hjerte.
SKRIV SKRIV SKRIV. Gud elsker det. Han troner på vår lovsang
posted by Trond Westby @ 3:25 p.m.  
11 Comments:
  • At 5:45 p.m., Blogger Nils said…

    Amen! Knallbra å se hvordan du har utviklet deg på så kort tid! Det gjør meg inspirert! "Veien du gikk" har blitt en utrolig bra låt som virkelig får meg til å tenke på Korset.

    Gleder meg til å spille igjen.

     
  • At 5:58 p.m., Blogger Erik`s said…

    bra du gjør framskritt, flinke du æ:)
    keep going!!

     
  • At 6:00 p.m., Blogger Thomas Wilhelmsen said…

    Selv takk, Trond, det går strake veien dette her :) ...Du har også utviklet deg enormt fort fordi du har vært villig til å sette stolthet til siden og være formelig. Det har du, og kommer du, til å nå langt på. Husk at dette er bare begynnelsen, Gud er ikke på langt nær ferdig med deg.

     
  • At 9:13 p.m., Blogger Kjell Rune said…

    Det e kanskje lett for oss å sjå, fordi me treffe deg heile veien. Uansett...den utviklinge eg ser i livet ditt, får meg te å bli begeistra for Gud, og eg får forventningar om ka Han kan gjera i både mitt og andre sine liv. Du inspirere meg, Trond. Både som person og som låtskrivar. Et pågangsmot eg har sitt få andre plasser, og f.eks. Veien du gikk har betydd møkje for meg i det sista. God bless.
    kR

     
  • At 12:26 a.m., Blogger Trond Westby said…

    Takk for flotte komentarer alle sammen. Setter kjempe masse pris på dere alle.

     
  • At 1:32 a.m., Blogger Tarjei said…

    eeh, må innrømma at eg ikkje leste dette, men det herske ingentvil i mitt hjerte om at dette var bra..

     
  • At 5:40 p.m., Blogger Tore said…

    yeah- kult...eg fant bloggen til låtskriveren... Fantastisk sang, "veien du gikk"! Har hatt an i hovudet mitt sidan impuls

     
  • At 12:46 a.m., Blogger Trond Westby said…

    Oppmuntrene og høre Tore. Det er fantastisk når sangen får betydning.

    Ørjan:Ja det var bra øving. Vi skal nok få tid til masse øving sammen fremover. snakkes imårå. Glede meg masse.

     
  • At 3:18 p.m., Blogger Nils said…

    Ja det va ein herlig øving gutter. Særlig den siste sangen vi øvte på var knall. Den nye broen har gitt sangen et skikkelig løft....

    gleder meg til å prise Gud i kveld...

     
  • At 4:27 p.m., Blogger Småen said…

    Var akkurat innom for å kommentere den sangen; "Veien du gikk". Syns den setter veldig godt fokus på Jesus og på korset og på undringen over alt dette..

    Vi har begynt å bruke den her i kirka, og jeg synes den er kjempesterk!!

     
  • At 2:20 a.m., Blogger Paul Grønseth said…

    Utrolig inspirerende å høre, Trond! Dette velsigna meg. Gleder meg som en unge til å høre den nye Impuls-plata - vi trenger gode norske lovsanger. Ikke nødvendigvis med så fænsischmænsi tekster om dobbeltbekker og bakkatrær, men ord som vår generasjon forstår og kan synge med et helt hjerte innfor Gud.

    Jeg heier på deg!

     
Legg inn en kommentar
<< Home
 
 
About Me

Name: Trond Westby
Home: Stavanger, Rogaland, Norway
About Me:
See my complete profile
Previous Post
Archives
GUDS ORD

Min sjel, lov Herren,glem ikke alle hans velgjerninger!Han tilgir all din skyld og leger all din sykdom.Han frir ditt liv fra graven og kroner deg med godhet og miskunn.Han fyller ditt liv med det som godt er,og gjør deg ung igjen som ørnen.

Gjengen og de
Andre linker
Powered by

15n41n1

BLOGGER